orandum  est ut sit mens sana in corpore sano

Drosoula||Tsangaratou
coaching in zijn

Het begeleiden van een wezen in het leven is een natuurlijk proces van de mens. Het is niet anders dan je kinderen het leven leren kennen: een wellicht groot, maar zeker gaaf opgave. Je ziet het leven door iemand anders ogen, je proeft de realiteit via iemand anders sensoren, je brengt oudere opvattingen tot twijfel en beweegt richting vernieuwende passende vormen die beide partijen doen bloeien, beide partijen doen ontwikkelen.
Mede d.m.v. trainingen in zowel het fysieke als het mentale spectrum (kindercoaching, NLP, psychomotorische kindertherapie, BWL, clownerie als vorm van therapie, thai chi, reiki) en een zeer fysieke opleiding achter de rug (ba Theatre in Education, HKU), mijn ervaring met diverse doelgroepen als maker en mijn loopbaan in het onderwijs kwam ik in beweging wat betreft het bekrachtigen van (jonge) mensen in het durven zijn, bewust van de eigen kracht en impact ervan. Diverse methodes, kunstdisciplines en waar nodig oude praktijken inspireren de op maat gemaakte plannen.

Een grote eyeopener, wanneer mens geconfronteerd wordt met zijn volledige zijn. Want, zelfs wij zien ons niet in de volle glorie die er voor ons bedoeld is. Een spiegel voorhouden wordt dagelijks belangrijk, humor gebruiken onweerstaanbaar en zelfspot uiterst verplicht. Om er zeker van te zijn dat er niks zekers is dan de eigen waarde, in het hier en nu. Niks meer en niks minder.
Waarom schuilen achter een masker (van de beste leerling, de grootste clown, de stoerste gozer, de sexiëst beest, de populairste iemand) en niet de dag nemen zoals ze komt?
Wat kunnen we lenen van oudere tradities, technieken en leers, om ons in het hier en nu van een gunstig en nuttig bestaan te voorzien?

Vraagstukken die me via de weg van (improvisatie) theater en dans brachten aan deze mooie simpele manier van mensen bekrachtigen, mensen steunen in waar ze goed in zijn, mensen een spiegel voorhouden en helpen keuzes maken ter bevordering van de eigen Lente in hun ontwikkeling.

Door het bewust stellen van een bepaalde lijn geeft een ieder de eigen wending in zijn eigen belevenis en draagt verantwoordelijkheid voor dat stukje acceptatie van een ander.
Spelenderwijs de wereld in! Je bent er niet alleen in, je bent precies zoals je moet zijn, je bent er! Deel van het "alles" in het "nu".